Tips om recruitment te laten slagen

Als je 10 Recruiters vraagt naar de definitie van recruitment, krijgen we evenzoveel uiteenlopende antwoorden.

In de praktijk blijkt er een groot verschil in effectiviteit zichtbaar te zijn in de aanpak van recruitment. Als vacatureteksten bijvoorbeeld alleen bestaan uit standaard functieomschrijvingen waarin organisatiedoelstellingen en de ontwikkelkansen ontbreken, heb je grote kans in deze arbeidsmarkt de plank mis te slaan.
Nog erger is als je goede kandidaten mist doordat informatie niet duidelijk of onvoldoende aanwezig was.

4 tips om Recruitment te laten slagen…..

  1. Zorg dat je een goede sparringpartner bent voor een afdelingshoofd en begin bij de doelstellingen van het bedrijf, de situatie op de afdeling en waar de afdeling naartoe wil. Gebruik het functieprofiel en het takenpakket als naslagwerk bij het bepalen van jouw Recruitmentstrategie.
  2. Publiceer met een goede korte vacaturetekst geïllustreerd met beeldmateriaal of een kort filmpje wat de doelstellingen zijn en wat verwacht wordt in de functie;
  3. Probeer eerst te matchen op basis van ambities, competenties, persoonlijkheid en kennis voordat je het CV leest voor een objectief beeld en een nieuwe ervaring.
  4. Voor een effectief Recruitmentproces, is gebruik van data niet meer weg te denken. Career Select heeft de aflopen periode diverse data gedreven Recruitmentprocessen met succes voor opdrachtgevers afgerond. 

Career Select staat voor: Betrokken bij mens en organisatie voor de beste energiestromen.
Neem gerust contact met ons op als je wilt sparren.

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.