Kansen genoeg……. zolang je los durft te laten

Nu de wereld er in een paar weken heel anders uitziet, zal succes in de nabije toekomst sterk afhangen van hoe verstandig mensen zijn en in welke mate emoties meespelen bij het nemen van beslissingen. Duidelijk is dat mensen het in veel gevallen tijdelijk niet voor het zeggen hebben en dat vraagt om een mentale flexibiliteit.

Volle restaurants en drukke winkelstraten, waren een slordige 3 weken geleden in Nederland nog heel gewoon. Hoewel uit niets blijkt dat er sprake is van een voedseltekort, zijn sommige producten uitverkocht door hamsterende mensen. Het gaat dus niet over voedseltekort maar over gedrag, gedrag uit angst kunnen we gerust concluderen.

Is het dan angst om de comfortzone te moeten verlaten als gevolg van het coronavirus? Of gaat het meer om de onwetendheid over wat er komen gaat? De vraag is of alles werkelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden is of dat wij dat met z’n allen in stand houden.  
Bedenk je maar eens in processen op je werk maar ook bij bijvoorbeeld het opvouwen van je handdoeken waarom je iets doet en of het wel altijd de beste oplossing is. 

Voor mijzelf heb ik de conclusie getrokken dat hoe vervelend situaties ook zijn, ik van de gelegenheid gebruik zal maken na te denken waarom ik de dingen altijd doe zoals ik ze doe, waarom ik verwacht wat ik verwacht, maar vooral welke mogelijkheden zijn er op de wereld met of zonder tegenslagen. 

Laat een aantal gewoontes en denkpatronen los en verras jezelf.

Veel sterkte toegewenst voor de mensen die het virus hebben opgelopen of er iemand door zijn verloren.

Floris Kösters

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.