Bekijk onze databank voor beschikbare professionals wonen voor de corporatiebranche

Niet iedereen is geschikt om te werken in de corporatiesector. Woningcorporaties die op de vrije arbeidsmarkt op zoek gaan naar bijvoorbeeld een verhuurmakelaar of bouwkundigen die beschikbaar zijn, moeten naast vakkennis ook de kandidaten filteren op maatschappelijke betrokkenheid. Hierdoor kan de procedure voor het opvullen van een vacature onnodig veel tijd in beslag nemen. Daarom hebben wij bij Career Select, hét werving- en selectiebureau voor woningcorporaties en andere maatschappelijk betrokken organisaties, een slimme methode ontwikkeld om snel en accuraat de juiste match te vinden voor al je vacatures. Dat geldt voor professionals wonen maar ook voor medewerkers gespecialiseerd in vastgoed, financiën of management speciaal gericht op de corporatiebranche. Met ons online pre-assessment op basis van games, dat door kandidaten als zeer positief wordt ervaren, screenen wij direct op persoonlijkheid en cognities, of deze past bij de organisatie. Is dit positief, dan gaan we verder met toetsing van vereiste vakkennis en ervaring die nodig is voor de aangeboden functie. Om het voor corporaties nog extra gemakkelijk te maken hebben we naast onze vacaturebank ook een uitgebreide databank van beschikbare kandidaten voor diverse functies. Momenteel hebben wij een opzichter mutaties en klachten beschikbaar voor de regio Rotterdam met specifieke kennis van huurrecht en woningonderhoud. In de regio Den Haag hebben wij een woonconsulent beschikbaar met zeer goede communicatieve eigenschappen, een echte verbinder die creatieve oplossingen vindt.

Bel: 085 0187575 Contactformulier

Alle actuele ontwikkelingen in de corporatiebranche op de voet gevolgd

Op het gebied van wonen stapelen de veranderingen zich snel op. Klimaatverandering, de vergrijzing van de bevolking en de eisen die aan een leefbare omgeving gesteld worden vragen om een verregaande verandering van het woningbestand en de volkshuisvesting. Resultaatgerichte samenwerking, tussen woningcorporaties onderling maar ook met zorginstellingen en commerciële partijen, en verduurzaming zijn daarbij sleutelbegrippen. Daarbij hoort ook een duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Een corporatie die gezond wil blijven moet daarom in ontwikkeling blijven door de medewerkers te mobiliseren en activeren om onvermoede talenten en vaardigheden naar boven te halen, zodat vrijkomende vacatures ook intern opgevuld kunnen worden. Onze innovatieve werving- en selectiemethodes kunnen wij ook intern toepassen, zodat je snel weet of die gezochte opzichter, verhuurmakelaar of woonconsulent al beschikbaar is binnen de muren van de organisatie. Extern of intern, wij zetten onze kennis en ervaring graag in voor een gezonde organisatie-ontwikkeling van iedere corporatie door de juiste medewerker op de juiste plek te zetten.

Onze werving- en selectiemethodes zijn innovatief en overal inzetbaar

Door onze standplaats in Rijswijk hebben wij met name in de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een tevreden klantenbestand opgebouwd, dat zich gestaag uitbreidt. In de Randstadprovincies Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht, maar ook verder in het land maken steeds meer woningcorporaties en andere maatschappelijke organisaties graag gebruik van onze diensten. Onze innovatieve online werving- en selectiemethodes zijn overal inzetbaar, van de meest noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe via Overijssel en Gelderland in het oosten tot en met de meest zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Ook daar vinden wij de beschikbare professionals wonen die precies passen bij jouw organisatie.

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.