Procesmanager Vastgoed

36 uur per week


Mozaïek Wonen is een middelgrote woningcorporatie in het Groene Hart en verhuurt ongeveer 10.000 voornamelijk sociale huurwoningen in Gouda, Bodegraven, Nieuwerbrug en Moordrecht. Zij bieden een thuis aan huurders met een smalle beurs, van jong tot oud en aan mensen die voor hun huisvesting bijzondere aandacht en zorg nodig hebben.

Mozaïek Wonen als werkgever

Bij Mozaïek Wonen werken ongeveer 90 enthousiaste, gedreven en betrokken medewerkers.
De medewerkers worden gestimuleerd om eigen verantwoordelijkheid te nemen en oplossingsgericht te werken. Mozaïek Wonen biedt als werkgever allerlei mogelijkheden om jezelf continue te verbeteren en uit te dagen. Persoonlijke ontwikkeling staat bij Mozaïek Wonen hoog in het vaandel.

Werken aan hoogwaardige vastgoedkwaliteit
Het team vastgoedontwikkeling en assetmanagement is verantwoordelijk voor de nieuwbouw en complexe herstructureringsprojecten binnen de bestaande woningvoorraad. Vanuit de opdrachtgeversrol werkt de afdeling vastgoedontwikkeling, gebaseerd op Design & Build, samen met ketenpartners aan een hoogwaardige vastgoedkwaliteit. Uitgangspunt daarbij is zorgen voor optimaal woongenot voor de huurders.

De begeleiding en voorbereiding van projecten ter uitbreiding en vervanging van de woningvoorraad, worden gerealiseerd door het team vastgoedontwikkeling en assetmanagement. Duurzaam bouwen is bij zowel nieuwbouw als herbestemmings- en verbetertrajecten een vast onderdeel van ieder project. 

Als procesmanager ben je vanaf de initiatieffase tot en met de overdracht aan de afdeling beheer verantwoordelijk voor jouw projecten. Daarnaast overleg je regelmatig inhoudelijk met je collega’s en werken jullie als team samen aan de projecten en de teamdoelstellingen.

Jouw werkzaamheden


Als procesmanager ben je op de hoogte van alle projecten die op de planning staan voor ontwikkeling of herstructurering. Na het voorbereidingsbesluit voor projecten die onder de verantwoordelijkheid van de procesmanager vallen, voer je onderzoek uit om de haalbaarheid van de gestelde doelen te toetsen. Na afronding van deze fase, stel je een definitief investeringsbesluit op voor het project. Tijdens het ontwikkelproces en de uitvoering, onderhoud je contact met de gemeente, ketenpartners en interne afdelingen. Door te sturen op tijd, kosten en kwaliteit, ben je ‘in control’ bij jouw projecten.

Hier kun jij als nieuwe collega bij Mozaïek Wonen op rekenen
Uitdagend werk in een team dat verantwoordelijk is voor grote investeringen in nieuwbouw en herstructurering. Je krijgt de verantwoordelijkheid over de uitvoering van interessante projecten die een bijdrage leveren aan de volkshuisvestelijke opgave. Daarnaast biedt Mozaïek Wonen je een werkomgeving waarin je wordt uitgedaagd mee te denken en je mening te geven over processen en zaken waar corporaties mee te maken hebben.

Wat wij van jou verwachten

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • ervaring met vastgoedontwikkeling;
 • gedegen kennis van de processen voor de realisatie van woningbouw en specifieke interesse in de huisvesting van kwetsbare doelgroepen;
 • een communicatief vaardige en tactische netwerker;
 • bekendheid met bestuurlijke en politieke processen, verhoudingen en belangen;
 • goede kennis op het gebied van bestemmingsplanprocedures en kennis van de voorbereiding van projecten;
 • een beslisser die knopen doorhakt na risico-inventarisatie;
 • juridische basiskennis voor vastgoedprojecten en kennis van contractvormen;
 • een analytische, oplossingsgerichte denker.

Mozaïek Wonen biedt voor deze functie als procesmanager

 • een salaris in schaal L van de CAO Woondiensten;
 • een 36-urige werkweek;
 • een persoonsgebonden opleidingsbudget met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • een goede pensioenregeling;
 • na gebleken geschiktheid een vaste aanstelling.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Floris Kösters. Hij is te bereiken op 06 - 55 18 46 26 of via de e-mail op floris@career-select.nl.